vrijdag 17 april 2009

SA - Buenos Aires and Iguazu

Zondag ochtend, Patricia komt aan in BA. 10 dagen om wat te touren in Argentinia. We willen naturlijk een beetje sfeer in tango-city opsnuiven: terrasjes aan de puerto madeira, de gezelligheid van Ricoletta - waarnaast de verschillende kunstgallerijen ook het graf van Evita Perron te vinden is. Je kan hier ook de Evita Perron toer doen: het paleis vanwaar Evita haar toespraken hield op Plaza de Mayo ("don´t cry for me Argentina" - aldus Madonna), verschillende huizen uit die tijd en dan het kerkhof op de Ricoletta.
Als je verder Zuidwaarts gaat in de stad krijg je de typisch Spaanse huizen met kleinere straatjes om dan uiteindelijk in La Boca te komen (inderdaad, de voetbalploeg van Diego Maradonna) met el caminito in San Telmo. In de straten wordt er tango gedanst en je vindt er soms hele orkestjes die hun piano tot op de stoep hebben gereden. Sierlijk en stijlvol, totdat een Braziliaans drumparade de rust wegneemt en iedereen de samba danst. Heel de stad ademt zo een toffe sfeer uit, en dan ben je nog niet uitgeweest! Het lijkt wel of hier nooit een economische crisis is geweest. Iedereen leeft nog op hetzelfde tempo als toen de stad zijn hoogdagen beleefde begin vorige eeuw (wist je dat BA een metro had voor Parijs?)




Om even de stad uit te zijn namen we de bus naar Iguazu, ´s werelds grootste waterval. De waterval op de grens met BraziliĆ« en Paraguy is gewoonweg reusachtig:


In het totaal 257 watervallen waarvan de Devil´s throat de grootste is tonen een prachtig schouwspel zo ver het oog reikt. Als in het park loopt ben je gewoon omgeven met watervallen... Niet voor niets is de wateral genoteerd als een van de nieuwe wereldwonderen van de natuur. Het park is ook rijk aan fauna: duizenden vlinders fladderen rond en komen op je zitten terwijl je rondloopt. Kleine wasbeerachtige beertjes komen rondsnuffelen naast je op zoek naar eten. Het is echt betoverend: meer dan 400 foto´s van de watervallen alleen al.
Argentinia is echt veelzijdig, en zeker een bestemming voor een van mijn volgende reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je een reactie op ons berichtje?
Laat gerust iets na - we lezen het onderweg wel!