vrijdag 3 oktober 2008

India - Delhi

Na een lange vlucht kwamen we eindelijk aan in Delhi. Het was reeds 12.30 toen we de luchthaven uitkwamen en de drukte van de menigte in de aankomsthal inliepen. Taxi sir?? no thanks. Proberen niet opgelicht te worden, dat was de boodschap. We sloten een deal met een man die ons voor 310 roepies naar een hotel ging brengen. Klonk goed... We volgden de man naar diens wagen. Opeens greep iemand ons bij de arm: don't go with this man, he's not to be trusted. Het bleek eenoplichter te zijn. Een goede start, opnieuw proberen, ditmaal bij de staatstaxi. Deze wordt door de politie gecontrolleerd en is 100% safe.
om 2.00 waren we uiteindelijk in het hotel aangekomen. We hadden op safe gespeeld, de gids waarschuwd voor veel truukjes bij toeristen die 's nachts aankomen...
De volgende dag maakten we ons op voor een tour door Delhi. We hadden een deal gemaakt met een driver die ons doorheen de hele stad nam. Doordat het de herdenking van de verjaardag van Ghandi himself was en de Muslims ook nog eens het einde van de Ramaddam vierden was het bijzonder rustig in de stad. Dit gaf ons het ongeloofelijke voordeel dat we in een mum van tijd doorheen de hele stad konden cruisen zonder veel oponthoud. We zagen de Lakshmi Mandir, het graf van Mahadma Ghandi, de Indian gate, the parliament en als kers op de taart Humayun's tomb (foto). Een prachtig mausoleum uit marmer en rode zandsteen.
Op een namiddag hadden we het meeste wel gezien. We wouden weg uit de stank van de hoofdstad. We regelden vervoer naar Agra, de stad van de Taj Mahal....


4 opmerkingen:

  1. Dag Phil en Oli
    leuk af en toe een telefoontje, mailtje en deze blog. Zo horen we jullie eens.
    Hou jullie goed en neem zeker die speciale engelbewaarder overal met jullie mee.
    kusje mams

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ollie, denk niet dat we je hier in het verre Belgie vergeten!! kijk vol spanning uit naar je verhalen op je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig Olliboy!! Nog 361 dagen te gaan ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag pee,

    ik zag gisteren Patricia, ze vertelde dat ge nog leeft (juij!) en dat ze de wereld gaat rondreizen om u af en toe te kunnen zien :-)
    Wat ik dus echt fantastisch vind. You lucky bastards ;-)
    Geniet van India!
    x

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je een reactie op ons berichtje?
Laat gerust iets na - we lezen het onderweg wel!