woensdag 15 oktober 2008

Nepal - Katmandu, Pokhara

Van Varanasi de bus op richting Katmandu, Nepal. We waren de drukte en de stank van India een beetje beu en wouden de natuur in. De busreis alleen was op zich een avontuur. In totaal zouden we 26 uur op de bus zitten. De eerste bus nam ons van Varanasi tot aan de grens (eigenlijk een andere bus, we hadden ons al goed gesettled in de ene bus die dan toch bleek afgeschaft te zijn, dus dan maar in het gedrocht ernaast). Een tweede van de grens tot aan Varanasi. Over de grens rijden, dat lukt hier nog niet. We moesten dus te voet van het ene busstation, langs de indische douane (uitchecken) en dan verder naar de nepalese douane (inchecken) naar het nepalese busstation.

Kapot in Katmandu aangekomen toch maar even een slaapkuur volgen. Eens bij krachten trekken we de stad in. Katmandu heeft een heel gezellig karakter, kleine straatjes en duizenden tempeltjes, nisjes en stupa’s. De mensen zijn hier ook wat rustiger als in India, je kan dus over straat lopen...

Omdat we toch nog meer naar natuur willen, vertrekken we na een dagje katmandu richting budhanilakanta, om een tour te doen op de heuvels rond de katmandu valei.

Een trektocht van 3 dagen om te eindigen op de top van een heuvel, Nagarkot, met een prachtig uitzicht over de himalayas. En ergens tussenin de Mt everest (als kleine dot). Om dit spectaculaire schouwspel te zien moeten we voor dag en douw op met het reizen van de zon. Wekker gezet om 5.45.... helaas: we zitten in een wolk. Geen uitzicht.

Opnieuw proberen. Ditmaal gaan we hoger. Naar de voet van de Anapurna. Boven de wolken op zoek naar de view. Op het moment van schrijven zijn we nog in Pokhara, maar morgenvroeg gaan we klimmen, 7 dagen lang om in het Anapurna base camp aan te komen. We houden jullie op de hoogte van onze avonturen... tot over 7 dagen.

5 opmerkingen:

  1. Ou zo beestig :) Amai da zal wel vermoeiend worden! hoop echt dat jullie ni teveel mist enzo hebben!

    Dikke zoen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wees voorzichtig hé lieve schatten! Extra paar kousen voorzien en eventuele maandverbanden op de schouders plakken om de zware rugzak aan te kunnen. Vraagje: zijn de mensen daar echt allemaal zo klein dat ze tot jullie navel reiken? En kwam jullie eerste fotoreeksje niet uit een beroemd fotomagazine? Meer vragen voor later!! Dikke kus, caroline & olivier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey pee en Olivier,
    De max jullie blog! Heel boeiende verhalen. Bedankt voor de verjaardags groetjes!
    Nog veel plezier en geniet ervan
    Smak Vé

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Olliboy!!

    Vette tijden allé, have fun op de bergjes, ik ga hier nog wa in mijne zetel liggen, vanavond een leuk voetbalmatchke meepikken en een lekkere pizza binnen schransen ;-)

    Neen ze, zou ditrect met je willen ruilen! Wees voorzichtig, take some nice pics & have fun!!

    Grtz

    Yann

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hey olivier , jullie zien wel knappe plaatsen daar hé en best wel vermoeiend ook heb ik de indruk .we volgen alles op voet hier via jullie blog .amuseer jullie nog en wees voorzichtig

    groetjes van je ex collega's van EMB mickel en erik

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je een reactie op ons berichtje?
Laat gerust iets na - we lezen het onderweg wel!