donderdag 9 oktober 2008

India - Varanasi

We namen de trein uit Jhansi (dat is naast Orcha, waar we reeds de tempels hadden bezocht) richting deze stad. Een nachttrein, een antieke nogwel. Tussen de Indiers gelegen en 11 uur later waren we eindelijk op onze bestemming: Varanasi.

Varanasi, voor de Hindu's de heiligste stad. De stad ligt aan de Ghanges en naar verluid ga je direct naar het Nirvana als je hier wordt gecremeerd. Wat een ongeloofelijke mix.


Op de oevers van de Ghanges vinden we de verschillende Ghats, dat zijn de trappen waarop de Hindu's zich 's ochtends wassen in het Ghangeswater. We stonden op om 5u deze morgen om vanop een bootje dit ritueel te kunnen aanschouwen. Honderden Hindu's zegden hun gebeden op terwijl ze naar de opkomende zon staarden. Op de achtergrond klonk de muziek en het gezang van de priesters die aan Shiva de dagelijkse offers opdraagden. Verschillende baders namen ook een slokje van het heilige (reinigende) water.


Wat verderop werden de houtstapels al voorbereid voor de crematie van de doden. Eerst een stapel hout, dan de dode, dan weerom een stapel hout. De rijken hebben hoge torens, de armen een gammel hoopje, nauwelijks genoeg voor crematie. De assen worden in de Ghanges gekipperd. Ook indien het crematieproces niet volledig is geslaagd verdwijnt de hele hoop de Ghanges in...
En de levenden baadden en dronken.


4 opmerkingen:

  1. Jakkieeee :) zo goor eh...
    Ik snap da toch amel ni goed... kan mij da moeilijk voorstellen dat er echt zo mensen leven maar alle... zolang da gulder da water ni aanraakt :)

    Dikke zoenen voor jullie allebei

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Poppe!!
    Ziet er allemaal supertof uit!
    Heel leuk dat jullie de tijd nemen om ons zo goed op de hoogte te houden!
    Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo jongens, het doet ons plezier dat jullie zo een mooie reis maken en reeds prachtige dingen hebben gezien. waarschijnlijk gaan jullie nu richting Himalaya op het dak van de wereld.Hier alles ok. Ik ben m'n laatste dag van m'n 78 bezig en morgen vieren we dat. Dikke knuffel aan jullie beiden van oma en opa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oma en opa op internet olaaaaaaaaaaa :)

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je een reactie op ons berichtje?
Laat gerust iets na - we lezen het onderweg wel!